Vaša košarica

📞 Kontaktna številka: +386 70 845 868

Drift kotiček

Ste navdušeni nad driftanjem in sanjarite o elegantnih zavojih in nadzorovanem zdrsavanju po stezi? Preverite naš Drift kotiček in spoznajte vse potrebne nadgradnje za (tvoj) drift avtomobil.

DRIFT KOTIČEK

Ta vodič je vaša ena in edina postaja za vse

Pri Tuners Capital smo ta vodič ustvarili z namenom, da vam olajšamo odločitve pri nadgradnjah vašega avtomobila za namene driftanja. Vodič je primeren za začetnike in tudi napredne voznike, saj ga v sodelovanjem z aktivnimi vozniki sproti dopolnjujemo. 

Kazalo

PLATFORMA

Izbira prave platforme

Izbira prave platforme za driftanje je ključnega pomena za vsakega entuziasta. Med številnimi možnostmi pri nas izstopata BMW E36 in BMW E46. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj sta ti dve platformi tako priljubljeni med slovenskimi vozniki:

1. Moč in zmogljivost: E36 in E46 sta znana po dovolj močnih tovarniško vgrajenih motorjih in odzivnem pogonu na zadnja kolesa. To zagotavlja dovolj moči, da dosežete želene zdrsne linije in ohranjate nadzor nad vozilom.

2. Možnosti predelovanja: Obe platformi sta na trgu več kot 20 let, zato nudita široko paleto možnosti za predelave motorja, vzmetenja in podvozja. 

3. Dostopnost nadomestnih delov: V Sloveniji je dostopnost nadomestnih delov za BMW E36 in E46 odlična. To pomeni, da je vzdrževanje avtomobila lažje in cenejše, kar je ključnega pomena pri redni uporabi na dirkalnih stezah. Tega pa ne moremo reči npr. za japonska vozila, ki so popularna drugod po svetu.

Z izbiro med BMW E36 in E46 boste zagotovo našli zanesljiv in zmogljiv avtomobil, ki bo zadovoljil vaše potrebe po adrenalinskem driftanju. V izbiro počasi lahko dodamo tudi serijo e9x, saj so počasi na točki, kjer so ti avti cenejši kot recimo starejši e46. Ne glede na vašo izbiro, je pomembno, da avtomobil prilagodite svojim spretnostim in izkušnjam ter se udeležite tečajev in dogodkov, da bi izpopolnili svoje veščine in postali vrhunski drifter. Nakup avtomobila in varjenje diferenciala za 100% zaporo bomo v tem vodiču izpustili. V nadaljevanju boste lahko videli, katere druge nadgradnje avtomobila se priporočajo in zakaj. 

Play Video

Kaj pravi slovenski profesionalni drifter na izbiro prvega drift avtomobila?

GameOfDriff2023-94 (2)
PODVOZJE

Podvozje - vzmetenje, koti volana, ojačitve ...

Prave komponente na drift avtomobilu so izjemnega pomena, saj vam dobro sestavljen avto omogoča, da premagate omejitve in dosežete odlične rezultate na stezi. 

 1. Nastavljivo podvozje po višini (gewinde) – amortizerji so srce vašega drift avta. Pravilno nastavljeno in uglašeno podvozje pomeni razliko med običajno vožnjo in izjemnimi zavoji. V naši ponudbi najdete širok nabor izdelkov, v vseh cenovnih razredih. Za najbolj optimalno stabilnost, odzivnost in nastavljivost vam priporočamo nastavljiva podvozja BC Racing, ki poleg nastavitev višine omogočajo še nastavitev trdote. 
 2. Adapterji za kot volana – popoln nadzor nad zavoji je ključnega pomena za uspešno driftanje. Med našimi kompleti za kot volana boste našli primeren kos in tako boste dosegli natančno tisto stopnjo zasuka, ki jo potrebujete za izvedbo zapletenih manevrov.
 3. Nastavljive roke – omogočajo natančno prilagajanje geometrije koles, kar je ključno za optimalno odzivnost med driftanjem. Nastavljive roke so testirane po naših točkah za kontrolo kakovosti. Primerne so tako za drift kot tudi za cestna in druga motorsport vozila.
 4. Ojačitve šasije – lahko si jih predstavljamo kot oklep za naš avto. Ojačitve povečujejo trdnost in togost vašega vozila, kar omogoča večjo varnost in tudi boljši nadzor med intenzivnimi drift zavoji. Pri starejših avtomobilih, kot sta to BMW E36 in E46 pa ojačitve priporočamo tudi kot preventiven ukrep, saj se stare karoserije pod večjih obremenitvah “rade lomijo”.  
V kolikor ne najdete kose za vaš avtomobil, nas lahko kontaktirate.

Izpostavljeni izdelki:

NOTRANJOST

Notranjost - hidravlična ročna, sedež, volan, ...

Notranjost je prostor, ki vozniku vzbuja samozavest in omogoča popoln nadzor dirkalnika, zato je potrebno razumeti, kako pomembna je notranja oprema za vsakega voznika. Spodaj smo izbrali primerne kose za nadgradnjo, ki zajemajo:

 1. Hidravlična ročna zavora – je nepogrešljiv kos opreme za drifterje, saj omogoča natančen nadzor nad zadnjimi kolesi. S to napravo lahko enostavno sprožite zdrs, dosežete popoln nadzor nad krmiljenjem in dodate tisto piko na i vašim zavojem.
 2. Športni sedež – je udoben in zagotavlja odlično podporo med hitrimi in dinamičnimi manevri na stezi. Ergonomska oblika vas drži na mestu, kar vam omogoča, da se osredotočite na svojo vožnjo, ne da bi skrbeli za premikanje po sedežu.
 3. Športni volan – je vaš stik z avtomobilom, zato je izbira pravega volana ključna. Trpežen, dobro oblazinjen volan z ergonomskim oprijemom zagotavlja natančen občutek na cesti in omogoča hitre in odzivne manevre.
 4. Druga dodatna oprema – poleg tega ponujamo široko paleto dodatne opreme, vključno z varnostnimi pasovi, gasilnimi aparati, varnostne kletke, in druga notranja oprema.
V kolikor ne najdete kose za vaš avtomobil, nas lahko kontaktirate.

Izpostavljeni izdelki:

MOTOR

Motor - Hlajenje, filtri zraka, nadgradnje...

Za čim cenejšo sezono v drift avtomobilu ima voznik en glavni cilj – to je da poskrbi za varnost motorja (poleg tega, da ne razbije avta – haha). To je še posebej pomembno pri Drift avtomobilih, saj se motorji večina časa vrtijo v visoke obrate, kar dviguje temperature in posledično ob nepravilni nastavitvi komponent omogoča večjo obrabo motornih delov. Spodaj je nekaj smiselnih predelav za Drift avtomobile:

 1. Nadgradnja oljne črpalke – pri BMWjevih motorjih (M50, M52, M54) je pomembno, da glavno gred oljne črpalke nadgradimo za ojačano verzijo. Kot samo ime pove, je ojačana verzija narejena za to, da se nad njo izživljamo. Pri tovarniški gredi oljne črpalke se zna zgoditi, da se odtrga, kar prekine pritisk olja po motorju, kar privede do zaribanja samega motorja. Nadgradnja te komponente na omenjenih motorjih je skoraj nujna. 
 2. Hladilnik olja – kot rečeno, Drift avtomobile se večino časa vozi na visokih obratih, kar povzroča segrevanje olja in vseh komponent v motorju. Visoka temperatura je pa tihi ubijalec, zato je pomembno, da obdržimo temperature olja čim nižje. Priporočamo vgradnjo hladilnika olja s pomočjo adapterja, ki se namesti kot pokrov filtra za olje.
 3. Druga dodatna oprema – poleg tega ponujamo široko paleto dodatne opreme, vključno s športnim oljem različne gradacije, druge komponente motorja, hladilnike za vodo, silikonskih cevi za vodo, ipd.
V kolikor ne najdete kose za vaš avtomobil, nas lahko kontaktirate.

Izpostavljeni izdelki:

Obleke

ZA KONEC

Da boš kot voznik uspešen na progi, rabiš samozavest. Preveri Tuners Capital majice in priskrbi, da boš na progi izgledal “kul”. 

ZAKLJUČEK

DRIFT KOTIČEK

Drift kotiček smo ustvarili in bomo ustvarjali v sodelovanju z vozniki, ki se več kot 10 let ukvarjajo z driftanjem v Sloveniji in tujini. Vsekakor je vodič zastavljen kot začetna opora, najbolje pa je, če naredite raziskavo na podlagi vaših potreb. V kolikor imate posebne želje, vam je naša ekipa vedno na voljo. Naše kontaktne podatke dobite tukaj

P. S. 

Če še nisi, se lahko prijaviš na naše e-novice z uporabo spodnjega obrazca. Na svoj mail lahko pričakuješ še več takih zapisov pa tudi druge novice iz sveta avtomobilizma, kot so aktualni car meet-i, track day-i in drugi dogodki. Pa še obveščali te bomo, ko se bo ta vodič dopolnil ali na kak drug način spremenil.

Prišlo je do napake, vaša prijava ni bila shranjena. Prosimo poskusite ponovno.
Vaša prijava je uspešna.

Prijava

ZAKAJ NAKUP OPRAVITI PRI NAS?

Dolgoročni razvoj!

Naš cilj je širiti motoršport z izjemno nakupovalno izkušnjo in odlično predprodajno podporo, ki vam bo pomagala popeljati vašo vozniško izkušnjo na višjo raven.  Prav tako smo zavezani h grajenju avtomobilske kulture s podpiranjem lokalnih motošportnih dogodkov ali organiziranje le-teh. V letu 2023 smo organizirali drift dogodek z imenom Game of Drift. Z organizacijo tega dogodka smo naredili prvi korak k razvoju Drift športa pri nas in ga uspešno predstavili širši množici!

Vsaka čast fantom iz Tuners Capital ekipe. Lahko rečem, da so vedno pripravljeni pomagat in se prilagodit individualno od primera do primera. 

Alen Gregorič - BMW E36 Turbo 500 HP Drift avto

Vsak avto ima svoje potrebe in specifike, kajne? No, pri predelavah se te potrebe, specifike in želje še dodatno zvišajo. Od rezervnih delov za aftermarket produkte do nepotešljivih seznamov želja in polnih košaric, za katere počasi zbiramo pogum, da jih dejansko plačamo. Veliko večino stvari lahko najdem pri TunersCapital kar ne najdem, večinokrat sploh ne obstaja.

Aljaž Seljak - M4 F82 700 HP